Само еден смартфон на листата уреди што ќе поддржуваат QuickCharge 4.0

Веб-страницата на Qualcomm наведува листа на уреди кои ја поддржуваат тековната технологија на QuickCharge од четвртата генерација.

Интересно, на листата има еден единствен телефон. Ова е гејмерскиот паметен телефон Razer Phone.

Се очекува до крајот на годината да се видат повеќе модели поддржани со QuickCharge 4.0, откако според сегашните гласини, еден од нив ќе биде LG G7.

Исто така е интересно што Qualcomm не го внесе во листата на телефони ZTE Nubia Z17, кој, според својот производител, го поддржува и стандардот.