Хакерите најмногу ги бараат овие пет податоци на Facebook

Facebook е една од највлијателните социјални мрежи. Но, со неа мора да се биде внимателен. Постојат одредени информации кои би било подобро да ги нема на вашиот приватен профил, бидејќи лесно може да се искористат против вас.

1. Роденден – тие броеви, односно датумот се дел од поголемата сложувалка, која вклучува домашна адреса со чија помош лесно се упаѓа во нечија сметка во банка или други лични информации.

2. Телефонски број – во најдобар случај на него може да ви се јави таен обожавател, Во најлоши случаеви може да добиете повик поради кој ќе мора да го промените бројот, а и преку телефонскиот број лесно се доаѓа до вашата локација.

3. Фотографии од вашите деца – со таквите фотографии ги изложувате малолетниците на педофилите, а ја загрозувате и нивната приватност.

4. Информации врзани за вашаа работа – не само што откривате каде може да се дојде до вас во текот на денот, туку и пружате информации со чија помош некој може да ви наштети.

5. Својата локација – ако скате да се пофалите со местото на кое сте биле, направете го тоа еден ден подоцна, советува анонимен хакер.