Во јуни пристигнува Sony PlayStation 5

Новата конзола за игри PlayStation 5 веќе е успешно креирана и наскоро ќе се најде во официјална продажба, објави новинарот Маркус Селарс, еден о днајупатените новинари во развојот на видео-игрите.

Според него, јапонската компанија веќе го завршила развојот на новите игри за уредот и сега почнува со дистрибуција на прототипови, т.н. dev-kits за најголемата играчка конзола. Тоа практично значи дека се создаваат и конкретни игри за новиот PlayStation 5.

За техничката опременост на новиот set-top box засега нема конкретни информации, но знаеме дека Sony го градеше PlayStation 5 делеку од очите на крајните корисници. Се претпоставува дека корпорацијата Sony планира да ја претстави и објави новата конзола за игри на Е3 (Electronic Entertainment Expo 2018) кој ќе почне на 12 јуни.