Apple Watch го надмина целиот пазар на швајцарски часовници

Компанијата Apple во последниот квартал од 2017 година продаде повеќе часовници Apple Watch од сите швајцарски компании заедно.

Ова е значителен успех, земајќи во предвид дека ги надминаа брендовите како Rolex и Swatch.

Apple во последниот квартал од 2017 година продаde околу 8 милиони часовници, а вкупно во 2017 година околу 18 милиони Apple Watch уреди.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

fifteen + 4 =