Романија и Турција ќе тестираат 5G мобилни мрежи

Романија и Турција во соработка со јужнокорејскиот Samsung наскоро ќе имаат можност да тестираат 5G мрежа за мобилни телефони.

Корисниците на операторот Оранж во Романија ќе имаат можност да користат 5G мрежа, додека во Туција тоа ќе биде овозможено од операторот Туркцел.

На почетокот на оваа година Самсунг го промовираше првиот прототип на 5G таблет.