Роботи приредија вистинско шоу на патеките во Пјонгчанг (ВИДЕО)

Една група роботи направи вистинско шоу на патеките во Пјонгчанг, недалеку од Олимпиското село.

Осум екипи се натпреваруваа со нивните сајбер-скијачи.

За да учествуваат во трката, роботите мораа да исполнат одредени услови – да се високи најмалку 50 см, да стојат на две нозе и да користат скии и штеки.