Instagram воведува опција што нема да ви се допадне

Иако долго време се зборуваше за опција која им овозможува на корисниците да видат кој прави скриншот на нивните приказни, сега е конечно воведена.

Сопствениците чии фотографии некој ги зачувал нема да добиваат известувања по автоматизам, туку покрај името на тоа лице во листата со корисници што ја прегледале поставената содржина ќе стои симбол на сонце.

Оваа опција наскоро ќе ја добијат сите корисници на оваа социјална мрежа. Некои корисници веќе се известени за новата опција:

„Следниот пат кога ќе сакате да зачувате некоја објава, сопственикот ќе биде известен за тоа.“