Samsung го подготвува Galaxy C10 Plus

Следниот телефон на Samsung неодамна се појави „AnTuTu“, а моделот ја носи ознаката „SM-C9150“. Телефонот го има процесорот Snapdragon 660, 6GB RAM и оперативниот систем Android 7.1.1.

Најверојатно телефонот ќе се појави како Samsung Galaxy C10 или C10 Plus зa Кина, односно под „J“ серијата на другите пазари, како што претходно тоа беше случајот со Galaxy C7 (2017).

Информациите од тестот „AnTuTu“ на даваат премногу информации за уредот, а интересно е дека 1920 x 1080p резолуцијата на 16:9 дисплејот, а не на 18:9. Малку веројатно е дека Samsung ќе се одлучи за стариот сооднос на екранот за својата серија од горниот среден сегмент, но ова останувада се види.

Доколку се заклучи дека станува збор за Galaxy C10 моделот, веројатно дека ќе има две камери на задната страна.