Најдобрите фотографии од Falcon Heacy na SpaceX

Завчера бевме сведоци на еден од најважните моменти во човечката еволуција, летот на Falcon Heavy на компанијата SpaceX на Елон Маск. Симболот на овој потфат беше ликот “Starman” од истоимената песна на легендарниот David Bowie, лик кој што е претставен преку кукла сместена во Tesla Roadster, кој е модел на возило токму од компанијата на Маск.

Во продолжение погледнете ги фотографиите од настанот на годината.

 

На овој линк може да ги симнете фотографиите во голема резолуција.