Дали ова е изгубениот прототип на Nintendo Playstation?

Во текот на летото 1991 година Sony најави дека планира да создаде уреди за играње видеоигри и тоа во соработка со Nintendo, па планираат во продажба да го пуштат уредот Nintendo Playstation.

Овој уред никогаш не се појави на пазарот, но по 24 години прототип од уредот се појави на Reddit.

До соработка меѓу Sony и Nintendo не дошло бидејќи Nintendo одлучил да преговара со Phillips, за на крај Sony сам да го развие „плејстејшнот“.