Нова измама на WhatsApp: Ако ја добиете оваа порака…

Бесплатната апликација за допишување требаше годишно да се плаќа еден долар, се додека во 2016. година не ја купи Facebook. Меѓутоа, не е прв пат корисниците да добиваат чудни пораки за наплата.

Оние кои го имаа WhatsApp пред 2016. година беше нормално да плаќаат годишна претплата за апликацијата, па стручњаците сметаат дека тие се подложни на нова измама, која тврди дека се враќа наплатата.

“Вашата претплата истече. За да ја потврдите својата сметка и да ја купите својата доживотна претплата, за само 0,99 фунти, едноставно кликнете на овој линк”, пишува во пораката која бројните корисници ја објавија на социјалната мрежа Twitter.

Секако, ова е само уште еден обид за измама, па занемарите ја пораката и избришете ја.