Како да го забрзате бавниот Интернет?

Луѓето го користат Интернетот секој ден, на работа и дома. Поради тоа нема сомнеж дека секој сака да има брз Интернет. Ова се добро познатите методи кои ни овозжуваат побрз Интернет.

1. Чистење на кеш меморијата

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кога ќе ни се наполни кешот на телефонот, ви полнува да работи спорот – како и Интернето. Задолжително сами исчистете го кешот со апликација која тоа ќе го направи за вас.

2. Избришете ги сите непотребни апликации

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Избришете ги сите апликации кои не ги користите често, затоа што ви го успоруваат интернетот. пОдобро е да отсраните и неоки виџет од екранот, затоа што се активни и кога не користите интернет или телефон.

3. Променете го прелистувачот

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Изборот на интернет пребарувачот на телефонот исто така влијае на интернет конекцијата. Постојат многу пребарувачи во понудата, меѓу кои некои работат побрзо од другите.

Проверете го Интернет прелистувачот

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За да направите ова, изберете ја опцијата „Settings“ па „Mobile Network Settings“ (називот зависи од моделот). Проверете дали вашиот телефон е поврзан само 2G или 3G, туку GSM/WCDMA/LTE. Ако не работи, пробајте да подесите на своето регионално подесување. Главната работа е да утврдите која е најдобрата активација.