Што најмногу гледаат Македонците на порно сајтовите?

Познатите порно сајтови PornHub i xHamster објавија свои годишни статистики за 2017 година, па да видиме што најмногу бараа Македонците:

И двата сајта констатираа дека припадничките на понежниот пол во изминатата година ги посетувале многу повеќе за разлика од кога било порано (раст од 359 посто), а застапеноста на најбараниот термин (оваа година „Porn for Women“) пораснал за 1.400 отсто.

Најпопуларна категорија во Македонија била „Mature“ (секс со возрасни).

Кога е општата статистика во прашање, во 2017 година овој сајт го посетиле повеќе од 28.5 милијарди луѓе, односно 81 милиони луѓе по ден.

Извршени се 25 милијарди прегледи, односно 50.000 прегледи по минута, или 800 по секунда.

Објаввени се 4.052.543 снимки, чие вкупно траење изнесува 68 години, или 24.811 дена односно 595.482 часа.

Кога е интернет сообраќајот во прашање, пренесено е 3.732 перабајти во податоци, што е:

– 10.225.208 GB по ден

– 426.050 GB по час

– 7.101 GB по минута

– 118 GB по секунда.

… или доволно податоци за да се исполни целата меморија на сите Ајфони на светот кои се моментално во употреба.

Топ листа на термини кои ја одбележаа 2017 година


Топ листа на најбарани термини во 2017 година


Топ листа на најпопуларни категории


Топ листа на најпопуларни глумици


Топ листа на земји со наголем проток на интернет сообраќај


Топ листа на најбарани термини по полови


Топ листа на најбарани категории по полови


Однос на застапеност на машки и женски пол на сајтот