Евакуирана продавница на Apple во Швајцарија

Во вторникот, во Цирих во официјална продавница на Apple (Apple Store) беше забележан чад од еден iPhone чија што батерија почнала нагло да се загрева и почнала да чади. Како претпазливост, вработените биле евакуирани.

Според Reuters, еден од вработените сервисери започнал да менува батерија на еден телефон, а набргу батерија се загреала и била изгорена една рака на сервисерот. Според локалната полиција, биле евакуирани околу 50-ина вработени и муштерии, а 7-мина добиле и лекарска помош но не биле сериозно повредени.

Засега се смета дека станува збор за поединечен инцидент, а моделот на засегнатиот телефон е iPhone 6 Plus.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

20 − nineteen =