Најдобрите апликации во Play Store за 2017. година

Секој декември уредниците од Google Play прават клучни заклучоци за годината и составуваат листа на најдобри апликации. Овој пат првото место му припадна на „Photo Lab Photo Editor“.

Според жирито, апликацијата се одликува со прекрасен дизајн, уникатен сет од карактеристики и висок степен на популарност – вкупно апликацијата била преземена над 50 милиони пати.

Покрај повеќето добри апликации, оваа година се дадени уште неколку номинации. Најдобрата примена во забавната насока е за „VK Live“, а најдобрата социјална апликација е услугата за пребарување на сопатници – „BeepCar“.

Најиновативна апликација во каталогот е за „Airbnb“.

Апликацијата со најголем скриен потенцијал, според уредниците на Google Play е „Be My Eyes“. Таа им помага на корисниците со оштетен вид да ги идентификуваат локациите низ целиот свет.

За разлика од аналозите, развојот не ги идентификува предмети самостално. Таа привлекува доброволци од целиот свет.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

seventeen + eight =