Кои се најпопуларните видеа на YouTube за 2017 година?

Интернет сервисот YouTube ги претстави најпопуларните видеа на платформата за 2017. Веб-страницата има направено две листи – Top Trending и Top Music. Изборот е креиран врз основа на ставови, допаѓања, коментари, споделувања и некои други критериуми.

Во категоријата Top Trending изборот од 10-те најпопуларни видеа имаат повеќе од 633 милиони прегледи. Во продолжение ги имате најпопуларните три видеа за оваа година на YоuTube.