Google Play ги обелодени најдобрите апликации и игри за 2017

„Google Play“ објави листата со најпопуларните мобилни апликации, игри и други содржини за 2017-та година, пишува „VentureBeat“.

На база само на нивото на популарност, играта „Super Mario Run“ на „Nintendo“ се покажа како најпревземена нова игра на годината.

„Google“ не наведува колку симнувања оствари играта во продавницата „Google Play“, но „Nintendo“ објави одделно дека со претставување на насловот во декември 2016-та година превземувањата достигнаа над 200 милиони за „iOS“ и „Android“.

Втората игра со најмногу симнувања за годината е „Bubble Witch 3 Saga“, следена од „Magic Tiles 3“, „CATS: Crash Arena Turbo Stars“ и „Ballz“.

Од гледна точка на филмовите, „Moana“ е филм на годината. „Game of Thrones“ е најпопуларна ТВ-серија. „Humble“ на Кендрик Ламар е песната за 2017-та година, а најмногу симнување има новата мобилна апликација „Beauty Camera & Photo Filters“.

Еве ja листа на најпопуларните апликации и содржини на „Google“ за 2017-та:

Најпопуларните нови апликации за 2017-та

„Photo Editor – Beauty Camera & Photo Filters“

„What The Forecast?!!“

„Boomerang“

„Top Buzz Video: Viral Videos, Funny GIFs & TV shows“

„Yarn – Chat Fiction“

Најпопуларни нови игри за 2017-та

„Super Mario Run“

„Bubble Witch 3 Saga“

„Magic Tiles 3“

„CATS: Crash Arena Turbo Stars“

„Ballz“

Топ 5 од најпревземаните песни за 2017-та

„HUMBLE“ by Kendrick Lamar

„Shape of You“ by Ed Sheeran

„DNA“ by Kendrick Lamar

„Mask Off“ by Future

Body Like A Back Road by Sam Hunt

Топ 5 филмови во 2017-та

„Moana“

„Rogue One: A Star Wars Story“

„Wonder Woman (2017)“

„Guardians of the Galaxy Vol. 2“

„Doctor Strange“

Топ 5 телевизиски серии за 2017-та

„Game of Thrones“

„Rick and Morty“

„The Walking Dead“

„The Big Bang Theory“

„Doctor Who“

Топ 5 книги во 2017-та

„The Subtle Art of Not Giving a F*ck“ by Mark Manson

„It“ by Stephen King

„The Battlemage“ by Taran Matharu

„Thirteen Reasons Why“ by Jay Asher

„Ready Player One“ by Ernest Cline.