Каде не смеете да го поставите Wi-Fi рутерот?

На сите ни е јасно дека Wi-Fi рутерот најдобро работи на „отворен” простор, односно таму каде нема препреки Сепак, кога бирате место за рутер, освен тоа што треба да внимавате да не биде заграден со ѕидови и да не биде блиску до други уреди со слична фреквенција, битно е уште нешто.

Не го ставајте Wi-Fi рутерот блиску до прозор. Доколку го ставите Wi-Fi рутерот до прозор, ќе го расипете сигналот без потреба (голем дел од спектарот ќе отиде надвор и ќе почне да се меша со сигнали од други рутери во близина, а во опасност сте и да бидете хакнати.

Исто така, водете сметка вашата Wi-Fi мрежа секогаш да е заклучена.

Извор: Mondo.rs