Пред овој пешачки премин сите возачи застануваат (ВИДЕО)

Иако пешачкиот премин би требало да ги заштити пешаците при преминувањето на другата страна од улицата, многу возачи не ги почитуваат сите правила во сообраќајот.

Овој пешачки премин е креативно решение кое ќе ги натера сите возачи да застанат на кратко.

Секоја година, речиси  1,3 милиони луѓе умираат во сообраќајни незгоди ширум светот . Вкрстената статистика е причина за бројни кампањи, но ретко кој било од нив е особено успешен. Властите во градот Исафјордур на Исланд прибегнуваат кон необичен начин да им укажат на возачите да возат внимателно – ставаат тридимензионална патека. Зебрата ја создава илузијата дека белите линии висат во воздухот ,  и ги тера возачите да се намалат, бидејќи сметаат дека
има пречка на патот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

6 − five =