Како функционира Биткоинот? (ВИДЕО)

Ве интересира како функционира Биткоинот? Иако во Македонија сите криптовалути од некоја причина се забранети ќе дојде ден кога (не вие
туку оние кои имаат реални пари) ќе почнат да тргуваат и со виртуелни пари. Додека дојде тој ден еве ви едно кратко видео кое објаснува како
функционира Биткоинот. Ако ве интересира, ако не, не е морате да го гледате.