Две третини од Американците поседуваат некој уред на Apple

Речиси две третини (64%) од Американците поседуваат барем еден уред на Apple, открива студија на телевизискиот канал „CNBC“. Од 2012 година Apple ги подобрил своите позиции за 14%.

87% од американските семејства со приходи над 100.000 долари имаат американски брендирани уреди. Секое второ домаќинство со приходи над 30.000 долари, исто така, има производи од Apple

Просечното американско семејство користи 2.6 уреди на компанијата од Купертино. Најбогатите Американци имаат во просек 4,7 уреди на Apple, а најсиромашните корисници на брендот – барем еден.

64% од испитаниците изјавиле дека користеле исклучително продуктивно својот iPhone, додека 27% рекле дека го трошат бескорисно своето време со паметниот телефон. Втората категорија се однесува на млади луѓе и лица со средно образование.

За други корисници во САД, iPhone е корисен во работата и секојдневните задачи, вели студијата на „CNBC“.