Call of Duty ја враќа славната мапа

Оригинално се појави во Call of Duty, па се најде и во Call of Duty: United Offensive и Call of Duty 2, а сега ќе ја играме повторно.

„Carentan” е една од омилените мапи во неколку CoD игри кои ги спомнавме во поднасловот, па екипата зад CoD: WWII реши да ја врати, на радост на многумина играчи. Официјалниот Call of Duty блог објави дека бонус мапата ќе им биде достапна на сите сопственици на Season Pass опцијата, веднаш по премиерата на играта на 4-ти ноември.

Извор: kajgana.com