Иако станува збор за краток филм кој се вика „Webcam“ тоа не значи дека не постои причина за грижа. Филмот се заснова врз вистинска приказна и снимен е во целост со веб-камера. Како што велат авторите, се надеваат дека ова кратко видео ќе ги натера луѓето да размислуваат малку повеќе за технологијата која ја користат секојдневно, како и за ефектот кој технологијата го има врз сите нас.

Погледнете го филмот, кој ако ништо друго ќе ве поттикне на размислување.

Извор: Прес 24