Огромен астероид ќе помине покрај Земјата на 12 октомври

Научниците соопштија дека покрај Земјата на 12 октомври ќе помине огромен астероид, на значителна оддалеченост.

Засега не е познато точното растојание на кое ќе нѐ одмине астероидот 2012 TC4.

Експертите го следат ова вселенско тело уште од 2012 година и сметаат има пречник од 27 до 40 метри.

Во случај научниците да ја пресметале погрешно неговата траекторија, последиците од удар од ваков метеор на Земјата би биле катастрофални.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

seven − six =