Снимка од земјата каква што не сте виделе досега

Објавена е снимка од Земјата од сателитот „Sentinel-2A“ што Европската вселенска агенција го испрати во орбитата на Земјата пред две години.

Објавената снимка од Земјата е во 80 билиони пиксели, снимена без атмосферата.

„Sentinel-2“ е испратен во орбитата со цел да ја набљудува вегетацијата на Земјата, а вклучува три региони наречени „црвен раб“.

Снимката може да ја погледнете ТУКА.