Бесплатен трик: Како далечинскиот управувач може да работи без батерии

Нема нешто што повеќе ќе ве извади од кожа од тоа кога убаво ќе си легнете на фотелјата пред телевизорот и ќе сфатите дека далечинскиот управувач не работи.

Сигурно станува збор за батериите, или фали батерија или едната од двете батерии се испразнила. Но, ни на крај памет не ви е да отидете до продавница.

Проблемот можe да се реши само со една спoјувалка. Наместете ја во положба како на фотографијата за совршено да легне на местото за батерија. Со тоа ќе го затворите струјното коло меѓу батеријата и компонентата во управувачот.

Единствена мана на овој трик е тоа што управувачот ќе работи на помала волтажа, па ќе мора малку да се доближите до телевизорот за да смените канал.

Погледнете ја целата постапка во следното видео!

Извор: Blic.rs