Google ги пушта во продажба новиот Pixel

Компанијата Google на 5 октомври ќе го претстави својот нов смартфон од серијата Pixel.

На 4 октомври 2016 година компанијата ги претстави Pixel и Pixel XL телефони, и оттогаш продажбата бележи главно нагорна линија.

Претходните уреди имаа Снепдрагон 821 процесор, додека пак, новиот ќе содржи Qualcomm Snapdragon 836, што е далеку побрз и поштедлив во однос на батериите.

Се очекува новиот смартфон да биде и потенок.