Valve работи на Dota игра со карти (Видео)

Valve само што најави целосно нова игра, во текот на својот Dota 2 International livestream. Во прашање е игра со карти, која имплементира Dota тематика и го носи името Artifact.

Artifact ќе биде објавен во текот на 2018 година и тоа е се што во моментов е познато за оваа игра. Објавен е и најавен тизер-трејлер, кој не открива никакви детали за претстојната игра.

Постои и Twitter блог, кој веќе е преплавен со бројни барања за бета пристап до играта Artifact.