Паметните очила на Apple имаат 3D камери и ќе пристигнат без дисплеј

Apple наводно подготвува нови паметни очила или AR кацига за подоцнежниот период од оваа година. Сега The Financial Times известува дека компанијата подготвува AR-придвижувани паметни очила, што се поклопува со различните гласини.

Apple разгледува различни начини на кои би можел да ги донесе своите очила, а еден од дизајнот вклучува 3D камери и нема посебен дисплеј на самиот уред. Финалниот дизајн се уште не е одлучен, па ова би можело да се промени, бидејќи компанијата и натаму е таинствена за претстојниот уред.

Следниот месец се очекува Apple да го претстави новиот iPhone, а дали со претстојниот смартфон ќе пристигнат и паметните очила останува да се види.