Како ќе изгледа новата фабрика за ракети на Џеф Безос?

Џеф Безос на Instagram објави кратко видео во кое ја претстави новата голема фабрика за ракети што се гради во близина на Вселенскиот центар Кенеди на Флорида.

Новата фабрика ќе служи за изградба на New Glenn ракетите кои претставуваат директна конкуренција на Елон Маск и SpaceX. Овие ракети ќе бидат во состојба да пренесуваат двојно поголем товар во однос на ракетите на Маск.

Елон Маск досега немаше сериозна конкуренција на ова поле, но според најавите на Безос, станува збор за сериозен проект во вселенската индустрија.