Wizzair ја укинува доплатата за рачен багаж

По 29. октомври, освен малата патна торба со димензии 42х32х25, Wizzair дозволува бесплатно да внесете и поголема патна торба со димензии 55х40х23

За летовите по 29-ти октомври 2017, цените на билетите во една насока опфаќаат такси, административни и други задолжителни давачки, како и рачен багаж со поголеми димензии, со максимум тежина до 10 kg.

Секој дополнително пријавен багаж е подложен на дополнителни такси, се наведува во официјалното соопштение.