НАСА објави спектакуларно видео од Плутон

НАСА објави фасцинантно видео од површината на Плутон, овозможувајќи поглед одблизу од планетата.

Видеото е создадено со помош на податоци и дигитални модели на Плутон, направени со помош на леталото New Horizon.