Нова апликација за смартфон која не троши Интернет

Компанијата Google работи на нова апликација која се вика “Триаголник”, која ќе овозможи тотална контрола на апликациите кои се поврзани со Интернет, со што ќе се пренесуваат податоци и ќе се оневозможи телефонот да троши мегабајти од Интернетот.

Ова е особено корисно кога ќе го достигнете лимитот на Интернетот на телефонот.

Се што треба е само да се симне апликацијата и да и се дозволи пристап до телефонот.