Хакери „рудареа“ криптовалути преку облакот на Tesla

Компанијата Tesla претрпе хакерски напад и притоа cloud профилот на фирмата е користен за „рударење“ криптовалути. Хакерите пристапиле на сметката

Повеќе

Илјадници веб-страници претворени во „замки“ за рударење на криптовалути

Илјадници интернет страници кои што им припаѓале на државните институции во САД и Велика Британија биле заразени со софтвер, а

Повеќе