Tesla ќе се задолжи 1,5 милијарда долари за да го зголеми производството на „моделот 3“

Американскиот производител на автомобили Tesla ќе се задолжи 1,5 милијарда долари заради зголемување на производството на електричниот автомобил „модел 3“.

Повеќе