Регулаторите на Македонија и Бугарија разговараа за поевтинување на роамингот

Првите луѓе на регулаторните тела за електронски комуникации на Македонија и на Бугарија на средба во Скопје разговараа за можностите

Повеќе

Препораки од ИАБ Македонија за најавените измени на Google поврзани со Chrome

Здружението за интерактивно огласување ИАБ Македонија,  по повод објавувањето на новата верзија на прелистувачот Google Chrome, која ќе содржи вграден

Повеќе

Руски нобеловец: Интернетот мора да има граници и не смее да биде достапен за сите

Рускиот нобеловец Жорес Алферов апелира дека мора да се ограничи пристапот на Интернет поради тоа што непречениот пристап до информации

Повеќе