Наскоро ќе може сами да проверуваме дали има бактерии во храната (ВИДЕО)

Во моментов нема многу методи со кои може да се спречи труењето со храна, бидејќи тестирањето на штетни бактерии, како

Повеќе

Индија се вклучува во освојување на Вселената

Индиската организација за вселенски истражувања планира во април да лансира автоматска меѓупланетарна станица кон Месечината, наречена „Чандрајан-2“, изјави индискиот државен

Повеќе