Научници откриле како да „го прикачите“ знаењето во Вашиот мозок

Истражувачи од центарот ХРЛ Лабораторис во Калифорнија соопштуваат дека имаат развиено симулатор за вчитување информации директно во човечкиот мозок, така

Повеќе