На Венера никогаш немало живот?!

Американските научници тврдат дека планетата Венера не била отсекогаш безживотна планета. Според нивните тврдења, поткрепени со резултати од истражувања, примарната атмосфера на планетата имала поинаков состав и веројатно била сосема погодна за живот. Во тоа време, температурата на површината на Венера била околу 20 степени и има голема веројатност на планетата да имало веќе развиен живот.

Во моментов, густината на атмосферата е променета, а температурата на површината на Венера е исклучително висока. Американските научници велат дека ќе продолжат да ја следат сеизмичката активност на Венера, а планирано е користење на балони со високи перформанси, напојувани од сончевата енергија кои ќе собираат детални информации за она што се случува во атмосферата на најблиската платена до нас.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

17 − sixteen =